Schilderen met acrylverf

Vanaf dag 1 schilder ik met acrylverf. Acrylverf droogt snel en is verkrijgbaar in mooie intense kleuren. De verf bestaat uit kleurpigment en acrylbindmiddel. De verf kan vermengd worden met water. Hierdoor kun je goed smeren en transparant schilderen. En eindeloos laag over laag schilderen.

Koop kwaliteit

Ik schilder alleen met goede kwaliteitsacrylverf. Je kunt wel goedkope acrylverf gaan kopen, maar je hebt dan nooit de garantie dat het heel erg duurzaam is en dus voor altijd mooi blijft. Goedkopere verf heeft minder kleurpigment, mindere kwaliteit en zorgt voor teleurstellende resultaten.
Voor kunstwerken en ook oefeningen op doek vind ik het belangrijke dat je garantie hebt voor de langdurigheid van de kleuren en materialen. Klanten die uiteindelijk een kunstwerk kopen, willen ook graag jarenlang plezier hebben van een gekocht schilderij. Dat moet je ook kunnen bieden!

Mijn favoriete merk is acrylverf van Talens Amsterdam. Bovenstaande filmpje is van Royal Talens. Met dit verf begon ik te schilderen op muren en ik gebruik dit verf nog steeds. Helemaal met de Expert serie ben ik zeer tevreden. Het is wel dure verf, maar de kleurpigment en lichtechtheid zijn uitstekend.
De kleurpigment is de stof in het verf dat de kleur geeft.
Lichtechtheid = Naast de kleurpigment is de lichtechtheid heel erg belangrijk. De mate van lichtechtheid geeft aan in hoeverre de kleurgevende stof wordt aangetast door ultraviolet licht. Ultraviolet licht is een bestanddeel van zowel daglicht als kunstlicht.
De kunstschilder zal daarom nooit verf met kunststoffen gaan gebruiken. De kleuren blijven dan niet lang mooi.

Mixed MediaTo rise

Acrylverf is heel goed te gebruiken met een andere media.

De resultaten en effecten met acryl en mixed media zijn veelzijdig en verrassend.
Diverse glaceer- en impastotechnieken kun je toepassen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ontdek steeds meer.

Ga naar de winkel!

Kwaliteitsverf koop je bij de winkel met Kunstenaarsbenodigdheden. Je hebt veel merken die voldoen aan goede pigment en keuze uit diverse kleuren. De kwaliteit is gelijkwaardig en het is een kwestie van smaak welke acrylverf het beste voldoet aan jouw wensen.

Breng een bezoek aan een kunstenaarswinkel en laat je adviseren over de soorten acrylverf. Deze winkels zijn overal door het hele land.
Door een creatieve moeder kom ik al van kinds af aan in Flokstra. Flokstra is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen. Een wahalla!

Bij mijn vriend in Pesse heb ik ook een eigen atelier. Als ik in Pesse schilder, breng ik altijd een bezoek bij Onder de Molen in Hoogeveen. Ook hier word ik altijd uitstekend geholpen door André en Femke.

Veel plezier met het schilderen met acrylverf! Laat je mening horen en de resultaten zien!

 

Be yourself