janet edens muurschilderingen oude stenen muur met acrylverf net echt

Muurschildering stenen muur/ industriële look

Begin dit jaar werd ik benaderd door een vroegere klasgenoot uit mijn middelbare schooltijd. Of ik een oude stenen muur kon naschilderen op een muur boven hun nieuwe keuken. Bij haar bericht kreeg ik foto’s meegestuurd van interieurs met mooie stenen muren, sommige stenen muren waren onder het pleisterwerk tevoorschijn gekomen. Deels zie je dan nog pleisterwerk met stukken stenen muur. Je kent deze industriële look vast wel.

Stenen muur

Een dergelijke muur had ik nog niet eerder geschilderd, maar vond het zo’n uitdaging  dat ik direct aangaf dat ik dit graag wilde maken! Leuk als mensen mij hiervoor benaderen en het vertrouwen hebben! Ik maak al langer muurschilderingen en heb ook al een keer geschilderd op een stenen muur. Maar nog niet eerder heb ik een muurschildering gemaakt met structuur dat voelbaar en zichtbaar is. Ik schilder regelmatig met zand voor structuur in schilderijen. Dit wilde ik dan ook toepassen bij het schilderen van een stenen muur.

muurschildering stenen muur industriële look Janet Edens                                        muurschildering stenen muur industriële look Janet Edens keuken        muurschildering stenen muur industriële look Janet Edens

muurschildering stenen muur industriële look Janet Edens         detail muurschildering stenen muur Janet Edens        detail muurschildering stenen muur Janet Edens

De stenen hebben de kleuren gekregen naar wens van de bewoners. Rood/bruinachtige stenen hadden we van te voren besproken. Door alle stenen een andere kleur te geven in hetzelfde palet, krijgen de stenen een oude look. Met toevoeging van zand en modder krijg je een grove structuur op de stenen en voegen. Om de stenen muur nog realistischer te maken, heb ik ook het pleisterwerk nageschilderd met toevoeging van verschillende materialen zodat het net lijkt of de muur achter het pleisterwerk gehakt is. Het vormt hierdoor een geheel met de hele muur en andere muur.

Winkel Bij Risje

Onlangs heb ik een stenen muur ook mogen maken in de winkel Bij Risje in Ballum op Ameland. De eigenaresse wilde graag gele stenen. Ik heb dezelfde technieken toegepast als de eerste keer. De muur past helemaal in de sfeer van het oude pand. muurschildering oude stenen muur winkel Bij Risje Ballum Ameland Janet Edensmuurschildering winkel Bij Risje Ballum Ameland stenen muur geschilderd Janet EdensEen ontzettend leuke klus om te doen! Volgende maand mag ik een dergelijke muur maken in een woonkamer.

Groetjes

Janet kinderfeestje schilderen omgeving GroningenBe yourself